به گزارش سلام لردگان؛ پايگاه اينترنتي "اسرائيل ديفنس" نوشت: علي رغم اينکه برخي تمايل دارند، سامانه هاي تسليحاتي ساخت ايران را صرفا صوري تصور کنند، صنعت پرندههاي بدون سرنشين ايران موفق به ساخت تجهيزاتي شده است که بايد بطور جديتري مورد توجه قرار گيرد.
"تال اينبار"، رئيس تحقيقات فضايي مرکز مطالعات راهبردي هوا فضاي فيشر در مقالهاي نوشت: سالهاست ناظران با گزارشهاي رسمي که ايران درباره ساخت انواع سامانه هاي تسليحاتي ارائه مي کند، آشنا هستند. معمولا اين سلاح ها در مراسمي معرفي مي شوند که وزير دفاع در آن حضور دارد. مسئولان آگاه در امور مهمات ، سکوهاي پرتاب و سامانه هاي تسليحاتي اسرائيل به دقت تصاويري را که شبکه هاي خبري ايران منتشر مي کنند را بررسي ميکنند. به نظر ميرسد ، تسليحاتي که ايران به نمايش ميگذارد، واقعي است و جعلي نيست. بطور مثال ، مي توان به سامانه هاي پرتاب ماهواره و موشکهاي دوربرد ايران اشاره کرد. اخيرا بخش ديگري از محصولات نظامي ايران را مي توان جزو تسليحات واقعي قلمداد کرد و اين تسليحات چيزي جز تجهيزات پرنده بدون سرنشين ايران نيست.
اين گزارش ميافزايد: ايرانيها انواع پرنده هاي بدون سرنشين را در نمايشگاهها ، رزمايش هاي نظامي و مطبوعات مختلف ارائه کردند. رشد ايران در بعضي زمينه ها به حدي است که باعث شگفتي شده است. يکي از اين نمونه ها ، پرنده بدون سرنشين "کرار" يا همان مهاجم است. اين هواپيماي توربوجت بمب هاي معمولي حمل مي کنند . اما نمونه ديگر پرنده ساخت ايران ، پرنده بدون سرنشيني است که داراي روکش بزرگي است که مانند تجهيزات غربي با سامانه ارتباطات ماهواره اي بتواند ارتباط برقرار کند.

اين پايگاه صهيونيستي اذعان ميدارد: ظاهرا قابليت ايران براي توليد اين تجهيزات پرنده اخيرا به شدت متحول شده است و به نظر ميرسد برخي از تجهيزاتي که جمهوري اسلامي از آنها رونمايي کرده است بسيار پيشرفته است. مانند هواپيماي تاکتيکي "ياسر". بررسي تصاويري که ايران از اين پرنده منتشر کرده است حاکي از آن است که دهها هواپيما از اين نوع در ايران در مرحله توليد قرار گرفته است. بررسي دقيق تصاوير منتشره در ايران نشان داد که ساخت آنها از نظر استاندارد بسيار بالا است. اين نشان ميدهد ايران در زمينه مونتاژ سکوهاي پرتاب هواپيماهايي که از مواد کامپوزيت ساخته شده است ، پيشرفت چشمگيري داشته است.
اين گزارش ميافزايد: اکتبر 2013، يک نمونه از هواپيماي ياسر به نشانه حسن نيت در اختيار يک هيئت نظامي روسيه قرار گرفت.
"اسرائيل ديفنس" در ادامه نوشت: هواپيماي جالب ديگري که ايران از آن رونمايي کرد "شاهد129" نام داشت. قابليت سقف پرواز اين هواپيما متوسط بوده و از طول پرواز بالايي برخوردار است. اين هواپيما سال 2012 در جهان عرضه شد. در ابتدا تصاويري از اين هواپيما منتشر شد و سپتامبر 2013، در جريان بازديد مقامات ارشد ايران از کارخانه ساخت اين هواپيما، اطلاعات بيشتري از قابليت هاي اين پرنده ارائه شد. با مشاهده تصاوير خرج اين هواپيما از نزديک مشخص شد که ظاهرا اين هواپيما از نظر ساخت از استاندارد ساخت لازم برخوردار بوده و مجهز به دوربين ديد در روز و شب و احتمالا براي هدايت موشکها نيز سامانه اي در آن تعبيه شده است. اين هواپيما نسبتا پرنده پيشرفته اي است که از ظرفيت قابل حمل قابل قبولي برخوردار است و با 20 ساعت طول پرواز، موفقيت بزرگي براي صنعت پرنده هاي بدون سرنشين ايران محسوب مي شود.
بنابراين گزارش، جديد ترين دستاورد ايران که نوامبر 2013 از آن رونمايي شد هواپيماي "فطرس" است. يک سخنگوي ايران از آن بعنوان هواپيماي راهبردي نام برد. اين هواپيما داراي بدنه بزرگي است و طول بالهاي آن به 15 متر ميرسد.
هواپيماي مذکور 30 ساعت پرواز مي کند و سقف پرواز آن 25 هزار پا اعلام شده است که قادر است دوهزار کيلومتر پرواز کند. اين اولين هواپيماي بومي ايران است که قادر است تا اسرائيل را طي کند. سلاح هاي اين هواپيما شبيه موشک هاي ضد تانک هل فاير آمريکاست.
در پايان اين گزارش باز ديگر اذعان شده است که: "ايران در زمينه ساخت پرندههاي بدون سرنشين به پيشرفت چشمگيري دست يافته است و سلاح هاي ايران بسيار پيشرفتهتر از گذشته است. بنابراين، سامانههاي دفاعي اسرائيل بايد توجه خاصي بکار گيرند و براي برخورد با تهديدات ناشي از تجهيزات ايران خود را آماده کنند."
انتهاي پيام/
منبع : باشگاه خبرنگاران